сряда, 19 юни 2013 г.

Пътят към щастието: Вдишай, задържай, издишай

Колкото си по-богат, толкова си по-щастлив. До този извод стигнаха американски учени, които се опитали да открият има ли връзка между богатството и щастието. В изследването е включена и България.. 

Добре облечени хора, лъскави коли, лъскави магазини… Може да не сме най-богатите на света, но не сме пък и толкова бедни. И въпреки това, според класация, българите сме най-тъжните хора на планетата, спрямо доходите си

Това научаваме от статия в английското списание "Икономист", озаглавена: "Богатите, бедните и България". Там пише, че България е най-тъжното място на света. Екип на bTV отиде при човек, за който щастието е професия. Инж. Константин Драгов се занимава с обучение в изкуството да живееш.


Гледайте видеото от интервюто с Константин Драгов в bTV тук.

"Ние трябва да се научим да се справяме с нашия собствен ум. Да имаме контрол над ума си, над своите емоции и това става, когато се научим да се освобождаваме от стреса”, обясни Драгов. 

Според него, освобождаването става с няколко елементарни дихателни упражнения: вдишваш, задържаш, издишваш.

"Дишането, също така е начин да доведем ума в настоящия момент, понеже ние сме нещастни, когато мислим за миналото си и съжаляваме за нещо, което се е случило или се притесняваме за нещо, което е в бъдещето. Дишането е това, което може да доведе ума в настоящия момент и да се чувстваме полезни и сега”, допълни той. 

Учените, изготвили класацията, стигат до извода, че макар парите да не могат да ви купят щастие, жителите на по-богатите държави определено са по-щастливи. Тъй като не сме най-бедните на света, ние българите имаме всички основания да сме много по-щастливи. Затова: вдишай, задържай, издишай!


фондация изкуството да живееш

Няма коментари:

Публикуване на коментар